MICORE

Micore Plast AB är ett mindre familjeföretag som har fabrik med både tillverkning & försäljning i Lidköpings västra hamnområde.
Årligen tillverkar de ca.200 båtar vilka säljs av återförsäljare fördelade över både Sverige & Norge.

De första Micorebåtarna lämnade fabriken 1986, vilket innebär att vi i och med 2011-års modeller har tillverkat båtar i hela 25 år! Den kunskap vi har samlat på oss genom åren har gjort att Micore kännetecknas för utmärkt kvalitet, förstklassiga sjöegenskaper förenat med en smaklig design. Kombinerat med en konkurrenskraftig prislapp på våra båtar är vi numera starka på både den svenska & norska marknaden. Hälften av de tillverkade båtarna exporteras till Norge.

Micores båtmodeller

Micore 500 GT

Vår tidlösa klassiker Micore 500 GT har vi hottat upp med nya dekaler i och med att vi startat tillverkningen av 2011-års modell. Den heter numera Micore 500sc Classic (sc = side console = sidmonterad pulpet) men är i övrigt samma mångsidiga båt för den som smidigt vill ta sig ut bland öar och skär eller transportera sej. För vem vill inte befinna sej i en idyllisk skärgård när sommaren krupit på och dagarna är långa och ljuvliga?

Alla våra båtar är utrustade med rejäla syrafasta grabbräcken, pollare samt en smidig uppfällbar badstege från Nylanders Rostfria. En lanterna är monterad i fören med grönt ljus åt styrbord och rött mot babord samt en akterlanterna med vitt ljus, allt i enlighet med gällande föreskrifter. På alla våra modeller under sex meter har vi skumfyllda flytelement för att garantera säkerheten vid värsta tänkbara grundstötning. Innerlinen är dessutom regndränerad så att vatten som hamnar i båten rinner ut, utan att behöva böka med öskar. Känns nästan överflödigt att nämna, men givetvis är alla våra modeller CE-märkta.

Båten går att utrusta med dynor, vattenskidbåge eller varför inte montera dit ett bord med förnämliga drickhållare? Där ni kan avnjuta en mysig picknik med vågornas skvalp som närmsta granne. Vänd dej direkt till oss eller till din närmsta återförsäljare för att sy ihop ett båtpaket som passar till just dig, din familj och era behov.

Micore 550 CC

Micore 550cc Classic (tidigare Micore 550 GTX) är den båt vi säljer mest av, till volym räknat. Inte undra på, den har både utseende, suveräna sjöegenskaper och kvaliten med sej! En praktisk, prisvärd och pålitlig farkost som är enkel att underhålla, men som ändå ger den där känslan av sommar och frihet man vill åt till havs.

Micore 550cc är en vidareutveckling av storsäljaren Micore 500 där skrovet har förlängts med en halv meter, detta ger bättre plats och en stabilare sjögång. Den här modellen har en tuff och praktisk mittpulpet, därav namnet cc (=center console). Innerlinen är regndränerad, stuvutrymmena väl tilltagna och båten är konstruerad för en besättning upp till 6 personer. Båtens stabilitet och riktigt goda sjöegenskaper gör den till ett nöje att framföra för såväl en dagstrip som fiske och transport eller varför inte extrautrusta den med vattenskidbåge och utöva vattensport?

Till båten har vi även tagit fram en rad passande tillbehör. Många väljer till en dynsats till sin båt för att öka komforten för alla som åker med. Valet är givetvis ditt hur du vill ha din båt och vi hjälper gärna till om du har några frågor.

Micore 570 CC

Äntligen! Vägen fram till att en båt står färdig att lanseras är lång, men nu är vi där. Micore 570cc Offshore, nyheternas nyhet! Redan innan lanseringen har vi många på order och båten osar sportigt & robust. Den går förträffligt i sjön! Två demobåtar har härjat i både Vänern & på Västkusten och testkörts sommaren lång, tack vare skrovets genomtänkta konstruktion uppför den sej väl även i gropigt vatten. Tror du oss inte, ber vi dej provköra båten.

På den här modellen har vi inte sparat in på detaljer. Den banbrytande framåtlutande rutan på 630:n har varit succe, så vi har försett även denna pulpet med framåtlutande ruta. Den skyddar bättre mot vinddrag än en traditionell ruta. Stolarna är påkostade och snygga men framförallt bekväma. När det kommer till panelerna är dessa i mörk kevlarimitation, väl genomtänkta för att passa instrument och reglage. Ett handskfack för att skydda exempelvis telefon och plånbok och ett par drickhållare gör det hela fulländat.

Ett smidigt och praktiskt pulpetöverdrag ingår vid köp av båt. Möjlighet att köpa till en kylbox finns, stuvfacket under sittbänken i fören är dimensionerad för att passa en sådan. Innerlinen är regndränerad och mer komplett blir inte en styrpulpetare i den här klassen. Kanske är Micore 570cc Offshore just din vän redan till sommaren när solen åter gassar och gör dagarna trivsamma & ljusa?

Micore 630 CC

Micore 630cc Offshore har nu funnits i vårt modellprogram under ett par år. Båten har blivit utsedd till Årets Båt i Finland i utombordsklassen och har utklassat sina konkurrenter i tester både i Sverige, Norge & Finland. Alla som har kört båten är överens, en kung bland vågorna! Tror du oss inte är vårt svar; provkör båten, du kommer då inte bli annat än begeistrad.

630cc:n är en välbyggd båt, skrovets och däckets tjocklek är väl tilltaget med förstärkningar där alla infästningar och dylikt kräver. Konstruktion och design av båten står branschens välkända Rolf Eliasson för. Den framåtlutande rutan är inte bara snygg, den skyddar bättre än en traditionell ruta med negativ lutning eftersom den får vinden att dela sig på ett bättre sätt. Rejäla stolar ger bra komfort åt både förare och passagerare. Panelerna är inte längre röda till färgen (till skillnad från vad någon bild visar) utan går i en svart/grå ton med mönsterimitation av kevlar. Stuvutrymmen finns det gott om och Micore 630cc Offshore är inte en återkommande testvinnare för inte.

Vi har som policy att arbeta kundnära, därför är det viktigt för dej som kund att veta att du alltid är välkommen att slå oss en signal om du har frågor eller synpunkter.

Harmångers Maskin & Marin AB  |  Industriområdet 2  |  820 74 Stocka  |  0650-74 11 06

MADE BY ohappa